Rhedense kinderen maken kennis met tafeltennis tijdens zonnige koningsdag

Rhedense kinderen maken kennis met tafeltennis tijdens zonnige koningsdag

Koningsdag is normaal gesproken een dag om te genieten van rommelmarkten, eieren gooien, koekhappen, live muziek, bier uit plastic glazen, een kolkende oranje-mensenmassa, bomvolle treinen, ongezond eten en eigenlijk altijd een heerlijk zonnetje.

Door COVID bleef het dit jaar helaas bij een heerlijk zonnetje al dachten een aantal mensen in de grote steden daar helaas anders over. Het sportbedrijf Rheden bood Rhedense kinderen de mogelijkheid om er een leuke Koningsdag van te maken door een sportdag te organiseren. De grasmat van het zwembad met schitterend uitzicht op de zaal van slagvaardig was gekozen als locatie.

Naast een Rodeo-stier, een opblaasbare stormbaan, voetgolf en andere voet- en korfbalactiviteiten mag de prachtige tafeltennissport natuurlijk niet ontbreken. Werner, Remco en Rik verzorgden vanuit Slagvaardig de tafeltennisactiviteiten. De tafels stonden er klaar voor en speciaal voor de Koning werden de oranje ballen eens grondig afgestoft. Binnen 2.5 uur zouden er ongeveer 130 kinderen voorbijkomen.

De tafel van het zwembad werd gebruikt voor een ouderwets potje rond de tafel, tot onze verbazing bleek dit voor veel kinderen toch een nieuw fenomeen. Op de mini-tafels kon vrijuit gespeeld worden en op de normale tafels was het de bedoeling om de bal zo vaak mogelijk heen en weer te spelen, met een rally van 19 slagen werd er een mooie score neergezet. Zonder tafels waren er nog een paar balgevoel-oefeningen waarbij de wind door veel kinderen als een nare tegenstander werd ervaren. 

De sportdag was zeer geslaagd en vloog razendsnel voorbij, hopelijk waren de deelnemers net zo enthousiast de stickers met logo en voor de gelukkige een batje vielen zeer goed in de smaak. Hopelijk kunnen we binnenkort de deuren van de zaal weer openen. En kan er weer fanatiek worden gespeeld

Club informatie

IJsselsingel 3
6991 ZP Rheden
 
Telefoon: +31 616018336
 

Openingstijden

Maandag:
18.30 - 20.00 training jeugd
20.00 - 00.00 recreatief spelen senioren

Dinsdag:
13.30 - 15.30 senioren recreatief
19.00 - 23.00 senioren recreatief
20.00 - 21.30 training senioren

Donderdag ochtend:
09.30 - 12.00 recreatief spelen senioren

Vrijdag:
19.30 - 00.00 competitie senioren

Onze Hoofdsponsor

Image