Oprichter ttv Slagvaardig, sportheld en clubicoon Wil ten Bras overleden

Afgelopen maandag 4 oktober bereikte ons het droevige bericht dat Wil ten Bras (89) op zondagavond 3 oktober is overleden. Wil ten Bras is mede oprichter van het gelijknamige ttv Slagvaardig in Zieuwent. In 1972 heeft Wil onze club ttv Slagvaardig in Rheden opgericht en is hij de grondlegger geweest voor wat nu ttv Slagvaardig nog steeds betekent voor de regio.

Meerdere malen is Wil Nederlands kampioen geweest bij het NK veteranen in de categorie 60, 70 en 80+.

Tot op ver gevorderde leeftijd (87) heeft Wil deelgenomen aan de competitie binnen de afdeling Gelre. Daarin kwam hij zelfs uit in de 4e klasse en dat mag zelfs uitzonderlijk genoemd worden, dat iemand op die leeftijd nog zo hoog speelde.

Opgeven was voor Wil geen optie, er altijd voor gaan, zelfs als de tegenstander het balletje via het net terug speelde, dan liep hij naar de tegenstander toe en zei hij: " kan je de bal niet gewoon over het net spelen, dit heb je toch niet nodig om de wedstrijd te winnen ".  Prachtig om zijn fanatisme te mogen aanschouwen, dit kenmerkte Wil ten Bras.

Wil was altijd op de club te vinden om allerlei werkzaamheden te verrichten. Een echte clubman in hart en nieren. Voor al zijn verdiensten is Wil in 2012 niet alleen benoemd tot erelid van zijn cluppie maar kreeg hij van de burgemeester zelfs het speldje "lid in de orde van Oranje Nassau" opgespeld.

Wij zullen "onze" Wil enorm gaan missen, maar zijn club, zijn gedachtegoed, blijft altijd voortbestaan. In gedachten zul je altijd bij ons blijven.

Zondagmiddag 10 oktober van 14.00 - 17.00 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Wil bij Iris en De Mol uitvaartverzorging, Arnhemsestraatweg 67 te Rheden.

De begrafenis vindt in besloten kring plaats op maandag 11 oktober.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en ( sport ) vrienden heel veel sterkte toe!

Wil rust in vrede!

Maandag: